Τα φυτικά έλαια

Τα φυτικά έλαια έχουν υγρή μορφή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και αποτελούνται από μίγματα εστέρων της γλυκερίνης με ακόρεστα λιπαρά οξέα. Η παραλαβή τους από τους καρπούς γίνεται με τη μέθοδο της πίεσης ή με τη μέθοδο της εκχύλισης.

Τα φυτικά έλαια απορροφώνται εύκολα από το δέρμα και χρησιμοποιούνται περισσότερο σε θρεπτικές κρέμες, εξαιτίας της περιεκτικότητας τους σε βιταμίνες, αλλά και σε καλλυντικά προστασίας του δέρματος.

Τα έλαια αυτά χρησιμοποιούνται κυρίως σαν βάσεις πρόσμιξης με αιθέρια έλαια ή και μόνα τους. Απλώνονται στο δέρμα και χρησιμοποιούνται το καθένα ανάλογα με τις ιδιότητές του.

Πολλά συστατικά που υπάρχουν από τη φύση στα φυτικά έλαια έχουν ευεργετικές ιδιότητες. Από τη στιγμή που απομονώθηκαν και συμπυκνώθηκαν, διάφορες από αυτές τις ενώσεις έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές στην αντιμετώπιση ενός ευρέος φάσματος καταστάσεων σε ευαισθησίες υγείας. Πολλά από τα λιπαρά οξέα και άλλες ενώσεις που υπάρχουν στα φυτικά έλαια, είναι γνωστό από καιρό ότι ωφελούν την υγεία μας.

Στις Κηραλοιφές MINOAS χρησιμοποιούμε αγνά, 100% φυτικά έλαια όπως, Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο, Αμυγδαλέλαιο, Βερυκοκέλαιο, Σταφυλέλαιο, Βαλσαμέλαιο, Χαμομηλέλαιο, κ.α.